eParlament

Mi smo Kingdom Alliance

Kingdom eParlament

Naruči eParlament

eParlament - priprema, upravljanje i održavanje sjednica

Informacioni sistem namjenjen za pripremu, održavanje i post-analizu sjednica općinskog ili gradskog vijeća

Moderno vijeće, moderna skupština

Samo za najbolje općine, skupštine

Informacioni sistem eParlament je spoj tehnologije, modernosti, potpune prilagodne na poslovnike o radu OV-a ili Skupštine. Priprema sjednice, materijali, transparentnost, dostupnost, upravljanje sjednicom, glasanje, javljanje za riječ, diskusije, primjedbe, zaključci i sve ono što poslovnik nosi. Na kraju, uz jedan klik do izvještaja i statistike. Da li ste spremni da se priključite modernim sistemima?

Zaposlenici općine

Upravljanje sjednicama, izvještajima i obavještenjima

Vijećnici

Akcije tokom sjednice i stalni pristup podacima i dokumentima

Mediji

Medijima se daje uvid u podatke o sjednicama i dokumentima

Javnost

Ukoliko postoji potreba dio sistema može biti i javno dostupan

Mi smo domaća bh. firma koja je kreirala orginalne informacione sisteme

Fleksibilna i multifunkcionalna arhitektura sistema

Kompletan sistem je moguće korsiti sa bilo kojeg uređaja, u bilo koje vrijeme i sa bilo koje lokacije, bez ikavke potrebe za instalacijom i konfiguracijom, odnosno samo upotrebom web preglednika.

 

01.

Upravljanje dokumentima

Uposlenici općine upravljaju dokumentima i podacima relevatnim za svaku sjednicu, pri čemu je osiguran tok dokumenata kroz općinu kao organizaciju i tok dokumenata između općinskih službi i vijećnika, te eventualno ostalih strana od interesa. Vijećnici imaju pristup podacima i dokumentima u digitalnoj formi koje preuzimaju i koriste na sjednicama umjesto štampanih materijala pomoću uređaja.

02.

Upravljanje sjednicom

Na osnovu pripreme, moderator upravlja sjednicom, pokreće odgovarajuće akcije i vrši interakciju sa ostalim učesnicima. Svaka akcija koju moderator sjednice aktivira osvježava ekran na uređaju koji koristi vijećnik i na taj način daje odgovarajuće opcije (npr. mogućnost glasanja). Podaci o svim akcijama transparetni su na info displeju.

03.

Obavještavanje, notificiranje

Omogućeno je masovno obavještavanje svih relevatnih osoba i učesnika sjednice posredstvom mail ili sms poruka. Na taj način osigurava se brz protok informacija i isključuje mogućnost dostavljanja obavještenja i poziva fizičkim putem.

04.

Generisanje izvještaja

Strukturiran pregled podataka o sjednicama i generisanje različitih izvještaja na osnovu pripreme sjednice i zabilježenih događaja tokom sjednice. Izvještaje je moguće generisati na nivou mandata, sjednica ili pojedinačnih vijećnika.

Profesionalno i jednostavno

Softveri po mjeri vašeg poslovanja

Ukoliko ne želite da se prilagođavate gotovim softverskim rešenjima ili želite da vaše poslovne procese optimalno informatizujete, razvoj softvera je najbolje rejšenje za vas. Od analize projektnog zahtjeva, preko dizajna i realizacije, do testiranja i održavanja, primjenjujemo dokazane metode i najbolju praksu u isporučivanju rješenja skrojenih po mjeri vaših potreba.

Pogledajte ostale projekte.