Blog.

TOP 8 razloga zašto vaš biznis treba biti online

Koliko često ste Googlali najbliži kafić tokom putovanja kada trebate odmor? A koliko puta dnevno pretražujete Internet ili istražujete nove proizvode? Ako zaista dobro razmislite, shvatit ćete da to radite često. U Velikoj Britaniji u prosjeku osoba provede 1 dan online od 7 dana, što je dvostruko duže nego prije deset godina, pa zamislite kako će stvari rasti u sljedećih deset godina.

Ako vaš biznis još nema web stranicu ili ste u procesu pokretanja vlastitog poslovnog poduhvata i stvaranja web stranice koja se ne nalazi na vašoj listi obaveza, mogli biste propustiti mnoge prednosti koje nude online biznisi. Kao i doseg do vaših kupaca, od kojih će mnogi provoditi puno sati na mreži, brojne su prednosti izgradnje internetskog prisustva. Donosimo vam 8 prednosti online biznisa:

Razvijanje kredibiliteta

Posjedovanje web stranice pruža vjerodostojnost vašem poslu i gradi povjerenje kupca. Ukoliko ste online, vaš biznis otvara i svijet mogućnosti za daljnje usavršavanje, poput recenzija i komentara kupca.

Dosegnite svoje kupce

Vaše poslovanje mora biti tamo gdje su vaši kupci – online. Ne samo da će vas kupci lakše pronaći, možete dobiti više kupaca i efikasnije komunicirati kada je vaš biznis online.

Pobijedite konkurenciju

Velika je vjerovatnoća da će neki, ako ne i svi, vaši konkurenti biti online. Potencijalni kupci, koji traže vaše proizvode ili usluge, mogu vrlo lako završiti na web stranici vaše konkurencije.

Kontrolišite vaš brend

Ukoliko imate vlastitu web stranicu znači da imate veću kontrolu nad svojim biznisom online. Imate mnogo načina za kreativno predstavljanje vašeg brenda na mreži i dokazivanja kupcima zašto ste najbolji izbor.

Online recenzije

Prikazivanje recenzija vašeg biznisa je učinkovit način da pokažete vjerodostojnost i pridobijetete kupce. Iako možete dobiti odlične povratne informacije sa društvenih mreža, posjedovanje sekcije na vašoj web stranici koja će prikazati ono što vaši kupci govore o vama – i o vašim proizvodima ako se odlučite za e-trgovinu – fantastičan je način za poticanje prodaje i izgradnju povjerenje.

Budite otvoreni 24/7

Bez obzira želite li posjetiti prodavnice koje se otvaraju rano ujutro, ili više volite tražiti savršen poklon za svog brata navečer, Internet nam omogućava kupovinu izvan uobičajenog radnog vremena. Posjedovanje web stranice omogućuje kupcima kupovinu vaših proizvoda 24/7.

Budite prvi na pretrazi

Kad kupci pretražuju lokalne trgovine ili pretražuju proizvode i usluge, vrijedni i bitni kupci vas neće pronaći ukoliko niste online. Morate poraditi na SEO-u kako bi vaš biznis dostigao više rezultate na pretraživanju ili osigurao pojavu na Google mapama.

Dobijte više za vašu marketinšku investiciju

Posjedovanje web stranice je prvi korak u svijetu digitalnog marketinga. Od marketinga putem e-maila do korištenja društvenih medija, prisutnost online kanala prodaje omogućava istraživanje digitalnih načina koji bi vam mogli pomoći u širenju svijesti o robnoj marki, dostizanju kupaca i povećanju prodaje učinkovitije od tradicionalnih marketinških metoda.

Nemate web stranicu? Posjetite kingdom.ba i dobijte najbolju ponudu!

Kontaktirajte nas.

Pogledajte naše projekte.